Dulft Itegem

Dulft Itegem

W00. Voorgevel
W1. Voorgevel
W2. Detail voorgevel
W3. Achtergevel
W4. Zijgevel
W5. Interieur
W6 Interieur
W7. Interieur
W8. Interieur
W9. Interieur
W10. Interieur

DULFT ITEGEM

Architecten Beeck & Hermans bvba

Adres: Dulft 15 te Itegem

Opdrachtgever: Dhr. en Mevr. Grant

Periode: 2010-2012

De woning dateert uit de 2de helft van de 19de eeuw. De recentere aanbouwen achteraan werden afgebroken. Ter plaatse werd een nieuwe aanbouw opgetrokken met veel glas en een beglaasde aansluiting met de achtergevel van het hoofdvolume. De gevels van het historische hoofdvolume waren bezet in een grijze crêpi. Deze werden uitgeplamuurd en wit geschilderd, naar historisch uitzicht. Het originele nog aanwezige buitenschrijnwerk werd gerestaureerd. De overige ramen werden gereconstrueerd op basis van het nog bewaarde schrijnwerk. Op de gelijkvloerse verdieping van voor- en zijgevel werden de verdwenen slagluiken opnieuw aangebracht. Ook in het interieur werden de originele 19de-eeuwse elementen in ere hersteld.  Bij deze renovatie was het uitgangspunt om een hedendaagse, aangename woning te creëren met veel licht en zicht naar de tuin, waarbij tegelijkertijd de originele 19de-eeuwse toestand opgewaardeerd werd.