Over ons

Over ons

Over Architecten Beeck & Hermans

Architecten Beeck & Hermans bv bestaat uit een team van architecten met een opleiding in Monumentenzorg. Het architectenbureau specialiseert zich in restauratie- en renovatiewerken van historische gebouwen en monumenten. In functie van de herbestemming of de zoektocht naar hergebruik van een historisch gebouw worden hedendaags vormgegeven ingrepen ontworpen, die een duidelijke meerwaarde betekenen voor het gebouw zonder afbreuk te doen aan het authentieke aspect.

De uitgebreide lijst van referenties getuigt van de interesse en gedrevenheid voor het behoud, het hergebruik en de herbestemming van het erfgoed en is een bewijs van de kennis van de verschillende restauratietechnieken en -materialen, die dankzij een jarenlange ervaring constant wordt bijgewerkt en aangepast.

De architecten streven naar de hoogste kwaliteit van het ontwerp. Een degelijk onderbouwd dossier, een nauwgezette werfopvolging en een volledig engagement van het architectenteam zal resulteren in een kwaliteitsvol project met een historische, culturele, esthetische en architecturale meerwaarde. Authenticiteit dragen wij hoog in het vaandel, zowel in onze projecten als in de manier van werken en samenwerken.

De kleinschaligheid van ons bureau zien wij als een grote troef door de nauwe betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de bestuurder, de vennoten en de medewerkers. Bovendien werken wij op zeer regelmatige basis met deskundigen in de restauratiesector: gespecialiseerde studiebureau’s stabiliteit en technieken, onderzoekers, deskundige schilderijrestauraties, deskundige orgelrestauraties, deskundige klokken,…. waardoor wij een zeer gespecialiseerd vast team rondom ons hebben om de nodige ondersteuning te geven. Regelmatig wordt een samenwerking aangegaan met nieuwbouw- of interieurarchitecten, die zelf de nodige feeling hebben voor het erfgoed.

OnsĀ TeamĀ 

Elfi Hermans

Bestuurder

Karel Beeck

Vennoot

Fien De Laet

Vennoot

Elke Verdin

Zelfstandig Medewerkster